Shopping Advertenties

Shopping Advertenties

Als je een product verkoopt en deze direct wilt weergeven in de Google zoekresultaten, dan maak je gebruik van shopping advertenties. Deze vorm van adverteren maakt het mogelijk je product weer te geven aan potentiële klanten nog vóór ze je website hebben bezocht. Je benaderd zo klanten met een directe koopintentie en toont ze het product waar ze naar opzoek zijn. Doordat ze op Google de prijs van jouw product kunnen vergelijken met die van andere webshops is de kans op conversie groot. Elke euro is dus goed besteed!

Waarom adverteren?

Ondanks dat jouw product of service natuurlijk beter is dan dat van een ander, weten je klanten je misschien niet altijd te vinden. Concurrenten zijn misschien beter zichtbaar of hebben een grotere naamsbekendheid. Door shopping advertenties in te zetten creëer zichtbaarheid voor je product wanneer iemand ernaar zoekt. Zo hoeft iemand jouw website niet te vinden om te weten wat je verkoopt. Daarnaast is zoekmachine optimalisatie een stuk lastiger om voor specifieke producten toe te passen. Helemaal als je enkele honderden producten verkoopt!

Hoe het werkt

Shopping advertenties worden in Google weergegeven tussen de organische zoekresultaten, of in een apart tab binnen Google. Dit tabblad kun je zien als een soort digitale marktplaats waar alle aanbieders van een product via shopping advertenties hun producten aanprijzen. Daarnaast werkt het als een prijsvergelijker. De goedkoopste wint vaak, maar lang niet altijd.

1) Productfeed
Het aanbieden van producten via shopping advertenties loopt via een product feed. Deze kan via veel webshops vaak automatisch worden aangemaakt. Hierin geef je specifieke informatie per product aan die Google vervolgens kan tonen. Denk hierbij aan prijs, maar ook aan kleur, merk, of beschrijving. Deze feed voer je in bij Google Merchant Center.

2) Campagnes
Na het invoeren van je feed kun je een shopping campagne aanmaken. Deze maakt automatisch advertenties aan op basis van de producten in je feed. Het is verstandig om je campagne logisch in te delen, bijvoorbeeld op productcategorie of merknaam. Als laatste stel je de targeting en de biedingen in.

3) Optimaliseren
Het is belangrijk om de advertenties regelmatig te optimaliseren. Geef je bijvoorbeeld niet teveel uit, draaien de advertenties wel goed, en wat zou er eventueel beter kunnen. Dit kun je uiteraard zelf doen, maar vaak gaat dit veel tijd kosten en weinig opleveren. Het is daarom verstandig om hier iemand voor in te huren. Dit kan vaak al voor een lage prijs.

Andere vormen van adverteren

Naast shopping advertenties biedt Google ook de mogelijkheid om search, en display advertenties weer te geven. Search advertenties zijn vooral geschikt om mensen te benaderen die naar iets specifieks op zoek zijn. Dit werkt aan de hand van zoekwoorden. Display advertenties spelen juist heel erg in op de onbewuste behoefte van een klant. Je kunt via visuele banners bijvoorbeeld een merk of product tonen op websites die hieraan gerelateerd zijn

Meer weten?

Wil je meer informatie over de inzet van shopping advertenties? Neem dan vrijblijvend contact op!